Rusija Iranu daje raketne sisteme

Rusija je počela da isporučuje Iranu vazdušne odbrambene raketne sisteme Tor-M1.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2006.

18:33

Default images

Rusija to radu uprkos protivljenju Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je zvaničnik ministarstva odbrane Rusije. Zvaničnik koji je tražio da ostane anoniman, nije hteo da specifikuje kada i koliko je sistema isporučeno.

Kako prenose ruski mediji, zvaničnici ministarstva su ranije rekli da će Moskva poslati Iranu 29 sofisticiranih raketnih sistema za 700 miliona dolara.

SAD su ranije tražile od svih zemalja da prestanu da izvoze oružije u Iran, kao i da okončaju sa njom nuklearnu saradnju kako bi primorale Teheran da obustavi aktivnost obogaćivanja uranijuma.

Teheran insistira da nuklearni program razvija u mirovne svrhe, ali SAD i njeni saveznici sumnjaju da Iran pokušava da napravi nuklearno naoružanje.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija gde je Rusija stalna članica sa pravom veta, trenutno je u pat poziciji u pogledu sankcija Iranu zbog prkošenja ove zemlje zahtevu da prekine sa obogaćivanjem urana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: